Kínai illatos, omlós csirkemell

 Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemel
  • l4 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.

A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.


Forrás: femina.hu


Megjegyzések