Hozzávalók / 4 adag
Tészta
- 50 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 ek tejföl
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 ek vaj (vagy margarin)
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (10 g)
Töltelék
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütéssel.
A langyos tejet összekeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és alaposan elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az élesztős-tejes keveréket (nem muszáj felfuttatni), és összegyúrjuk a tésztát.
Ha ragadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk!
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (téglalap alakúra) nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a kakaós keveréket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen! A tésztát feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a csigákat egymástól kissé távolabb helyezzük el rajta.
Forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Viszonylag világosak maradnak, de nem sületlenek! Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése