Kakaós csiga

Hozzávalók / 4 adag

Tészta


Töltelék


Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütéssel.

A langyos tejet összekeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és alaposan elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az élesztős-tejes keveréket (nem muszáj felfuttatni), és összegyúrjuk a tésztát.

Ha ragadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk!

A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (téglalap alakúra) nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a kakaós keveréket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen! A tésztát feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a csigákat egymástól kissé távolabb helyezzük el rajta.

Forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Viszonylag világosak maradnak, de nem sületlenek! Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.



Megjegyzések