hozzávalók 2 főre
elkészítés
A megtisztított nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A reszelt krumplit megsózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk a liszttel. Akkor igazán jó, ha az állaga a sűrű palacsintatésztáéra emlékeztet.
A kész tésztát evőkanállal a felforrósított zsiradékba adagoljuk, és alaposan ellapítjuk.
Oldalanként kb. 3 percig sütjük.
- 4 db burgonya (nagy krumpli szükséges)
- 3 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- só ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint
- 2 ek libazsír (lehet vaj is)
elkészítés
A megtisztított nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A reszelt krumplit megsózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk a liszttel. Akkor igazán jó, ha az állaga a sűrű palacsintatésztáéra emlékeztet.
A kész tésztát evőkanállal a felforrósított zsiradékba adagoljuk, és alaposan ellapítjuk.
Oldalanként kb. 3 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése