Hozzávalók
- 8 adag
- 1 kg csirke mellfilé
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- 1 púpos ek Gyros fűszerkeverék
- 4 púpos ek tejföl 20 %
- 3 ek liszt
- 1 liter étolaj
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
Elkészítés
- A csirkemellet tetszés szerint csíkokra vágjuk enyhén besózzuk. A tojást a tejföllel, gyros fűszerkeverékkel összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Akkor jó ha palacsinta sűrűségű a massza.
- Másik tálba beleszitáljuk a lisztet majd beforgatjuk a hússzeleteket, utána beleforgatjuk a masszába.
- A serpenyőbe beleöntjük az olajat mikor már forró az étolaj a lecsepegtetett hús szeletek belerakjuk, közepes hőfokon sütjük, mikor már az egyik fele aranybarna megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papirtólőre rakjuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Forrás: cookpad
Megjegyzések
Megjegyzés küldése