Csirkemell csíkok fűszeres bundában

 Hozzávalók

  •  8 adag
  • 1 kg csirke mellfilé
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 1 púpos ek Gyros fűszerkeverék
  • 4 púpos ek tejföl 20 %
  • 3 ek liszt
  • 1 liter étolaj
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz


Elkészítés

  1. A csirkemellet tetszés szerint csíkokra vágjuk enyhén besózzuk. A tojást a tejföllel, gyros fűszerkeverékkel összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Akkor jó ha palacsinta sűrűségű a massza.
  3. Másik tálba beleszitáljuk a lisztet majd beforgatjuk a hússzeleteket, utána beleforgatjuk a masszába.
  4. A serpenyőbe beleöntjük az olajat mikor már forró az étolaj a lecsepegtetett hús szeletek belerakjuk, közepes hőfokon sütjük, mikor már az egyik fele aranybarna megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papirtólőre rakjuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.


Forrás: cookpad


Megjegyzések