Sajtos, magvas kréker házilag

 Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál só 
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpr
  • 6 dkg félkemény sajt
  • 5 dkg lenmag, szezánmag
  • zabpehely vegyesen
  • 1.5 dl víz
Elkészítés

A hozzávalókat – a vaj és a víz kivételével – összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat (hidegen), és a vizet adagolva, míg jól összeálló tésztát kapunk, amit 1 órára a hűtőbe teszünk pihenni.

Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtsuk, majd négyzet alakúra vágjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 200 fokon aranybarnára sütjük. (Nekem gázsütőm van, kb. 15 perc alatt sült meg.)





Megjegyzések