Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpr
- 6 dkg félkemény sajt
- 5 dkg lenmag, szezánmag
- zabpehely vegyesen
- 1.5 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat – a vaj és a víz kivételével – összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat (hidegen), és a vizet adagolva, míg jól összeálló tésztát kapunk, amit 1 órára a hűtőbe teszünk pihenni.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtsuk, majd négyzet alakúra vágjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 200 fokon aranybarnára sütjük. (Nekem gázsütőm van, kb. 15 perc alatt sült meg.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése