A tésztához
- 15 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 11 evőkanál kristálycukor
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 11 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2.5 dl 2,8%-os tej
A fehér foltokhoz
- 25 dkg tehéntúró (félzsíros)
- 1 db citrom héja
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál búzadara
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 12 g vaníliás cukor - bourbon
Elkészítés
- Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, szódabikarbónát, és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük.
- Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, búzadarát, tojást. Ezt is jól összekeverjük.
- Egy 35x25 cm-es tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát, és elsimítjuk, majd egy kiskanállal kis kupacokban beletesszük a túrós tésztát is, Ezzel kialakítjuk a foltokat.
- Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 C fokon kb. 25 perc alatt megsül, fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük. Akkor jó, ha nem tapad rá a tészta. A sütőajtót ne nyitogassuk, míg sül, mert összeeshet a tészta, ami kicsit feljön sülés közbe. Ha megsült, zárjuk el a hőt, és várjunk vele 10 percet, míg kivesszük a sütőből.
- Kihűlés után szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése