Bocisüti

 A tésztához

  • 15 evőkanál búzaliszt (BL55)
  • 11 evőkanál kristálycukor
  • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 11 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2.5 dl 2,8%-os tej

A fehér foltokhoz

  • 25 dkg tehéntúró (félzsíros)
  • 1 db citrom héja
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 12 g vaníliás cukor - bourbon


Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, szódabikarbónát, és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük.
  2. Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, búzadarát, tojást. Ezt is jól összekeverjük.
  3. Egy 35x25 cm-es tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát, és elsimítjuk, majd egy kiskanállal kis kupacokban beletesszük a túrós tésztát is, Ezzel kialakítjuk a foltokat.
  4. Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 C fokon kb. 25 perc alatt megsül, fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük. Akkor jó, ha nem tapad rá a tészta. A sütőajtót ne nyitogassuk, míg sül, mert összeeshet a tészta, ami kicsit feljön sülés közbe. Ha megsült, zárjuk el a hőt, és várjunk vele 10 percet, míg kivesszük a sütőből.
  5. Kihűlés után szeleteljük.





Megjegyzések