Fanta szelet

 Hozzávalók

A tésztához

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek napraforgó olaj

A túrókrémhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj

A tetejére

  • 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés
  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
  2. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
  4. A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
  5. Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
  6. A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
  7. A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.

Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 38x40
Sűtés ideje: 30 perc



Megjegyzések