Hozzávalók
A tésztához
- 7 db tojás
- 7 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
A tetejére
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés
- A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
- Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
- Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
- A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
- Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
- A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
- A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 38x40
Sűtés ideje: 30 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése