Hozzávalók
Tésztához:
Előkészítés:
Elkészítés:
Tésztához:
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 3 kk. só
- 25 g friss élesztő
- 2,8-3 dl tej
- 80 g vaj vagy ráma
- trappista sajt
- virsli
- sonka
- ketchup
- tejföl
- magvak
- Kenni: maradék tojásfehérje
Előkészítés:
- A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejet, vajat. Puha tésztát kell kapnunk, de ne legyen ragacsos. Jól átgyúrjuk, dagasztjuk.
- Egy-másfél órára letakarva, félretesszük kelni.
- Tepsit sütőpapírral kibéleljük
- Előkészítjük a tölteléknek valókat.
Elkészítés:
- Amikor a tészta térfogata kb. a kétszeresére nőtt, akkor enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
- Tetejét kicsit meglisztezzük és kinyújtjuk. (kb. 40 x 50 cm téglalappá.)
- Hat részre vágtjuk a tésztát:
pizzás csiga | ketchuppel megkenjük, sajttal megszórjuk, feltekertem, szeleteljük |
hot dog | négyzetekre vágjuk a tésztát, fél virslit teszünk bele, majd feltekerjük. |
tejfölös papucs | reszelt sajttal, tejföllel töltve két oldalról felhajtjuk |
Sajtos-sonkás kifli | belsejébe sonkát és sajtot, tetejére sajtot szórunk |
sajtos csiga | magvakkal szórtam, feltekertem, szeleteltem |
perec | tésztából kis bucit formálunk, nyújtjuk, formázzuk, magvakkal megszórjuk |
- A sütőt 210 fokra előmelegítjük
- A péksütiket maradék tojásfehérjével megkenjük, sajttal vagy magokkal szórjuk meg.
- A két tepsivel egyszerre sütjük, közben megcseréljük a tepsiket, hogy egyenletesebben süljenek.
- 210 fokon kb. 20 perc alatt sülnek készre.
- Ebből a mennyiségből 6 x 6 db péksütemény süthető
Eredeti forrás: http://www.mokuslekvar.hu/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése