hozzávalók / 8 adag
A tésztához
A töltelékhez
A tepsi előkészítéséhez
elkészítés
A tésztához
- 25 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg vaj
- só ízlés szerint
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 25 dkg tehéntúró
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 3 db őszibarack (befőtt is lehet)
A tepsi előkészítéséhez
- 1 ek vaj
- A süti tetejére
- 1 ek porcukor
A süti tetejére
- 1 ek porcukor
elkészítés
- A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojással együtt tésztává gyúrjuk. Egy keveset meghagyunk a tésztából, amit majd a tetejére reszelünk, a többit pedig kör alakúra sodorjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük.
- A túrót kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával, a fehérjéből pedig kemény habot verünk.
- A habot óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd ráöntjük a tésztára. Elsimítjuk, és megrakjuk szeletelt barackkal. A maradék tésztát a tetejére reszeljük, és pirosra sütjük előmelegített sütőben. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Megjegyzések
Megjegyzés küldése