Barackos túrós pite

hozzávalók / 8 adag

A tésztához
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
  • 3 db őszibarack (befőtt is lehet)

A tepsi előkészítéséhez
  • 1 ek vaj
  • A süti tetejére
  • 1 ek porcukor

A süti tetejére
  • 1 ek porcukor

elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojással együtt tésztává gyúrjuk. Egy keveset meghagyunk a tésztából, amit majd a tetejére reszelünk, a többit pedig kör alakúra sodorjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük.
  2. A túrót kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával, a fehérjéből pedig kemény habot verünk.
  3. A habot óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd ráöntjük a tésztára. Elsimítjuk, és megrakjuk szeletelt barackkal. A maradék tésztát a tetejére reszeljük, és pirosra sütjük előmelegített sütőben. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés



Megjegyzések