hozzávalók / 6 adag
Karfiolhoz
Csirkemellhez
Besamel mártáshoz
Karfiolhoz
- 1 nagy fej karfiol (kb. 12 rózsa)
- 1 kk só
- 2 l víz (amennyi ellepi)
Csirkemellhez
- 2 db csirkemell filé (2 egész)
- só ízlés szerint
- 1 dl napraforgó olaj
Besamel mártáshoz
- 5 dkg vaj
- 5 dkg finomliszt
- 7.5 dl tej
- 1 kk őrölt szerecsendió
- só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt trappista sajt (rászórni)
Elkészítés
Csirkemellhez
- A csirkemellet 3 felé vágjuk, így lesz 12 szelet belőle. ízlés szerint sózzuk.
- Egy tepsibe rendezzük őket, félretesszük.
Karfiolhoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük.
- Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük.
- A puhára főtt karfiolt rózsánként kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, és elrendezzük a csirkemellszeletek tetején.
Besamelmártáshoz
- A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd apránként belekeverjük a lisztet. Össze fog állni.
- A tejjel folyamatosan felöntjük, mindig elkeverjük, ezt a legegyszerűbb egy habverővel, így nem lesz csomós.
- Mikor az összes tej benne van, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- Ízesítjük sóval és szerecsendióval.
- A besamel mártást szétosztjuk a karfiolokon úgy, hogy mindegyiket befedje. Reszelt sajttal megszórjuk.
Forrás: nosalty
Megjegyzések
Megjegyzés küldése