Frankfurti leves

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kk majoranna
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 közepes db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek finomliszt (finom)
  • 1 ek fűszerpaprika (csapott)
  • 350 g füstölt virsli
  • petrezselyem


elkészítés

  1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
  2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
  3. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. 
  4. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
  5. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
  6. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

Megjegyzések