hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 kk majoranna
- só, bors ízlés szerint
- 2 közepes db burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek finomliszt (finom)
- 1 ek fűszerpaprika (csapott)
- 350 g füstölt virsli
- petrezselyem
elkészítés
- A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
- Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
- Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
- Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
- A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
- Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése