hozzávalók / 4 adag
- 1 db karalábé
- 1 nagy db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis db fehérrépa
- 10 dkg tészta (levesbe való)
- 1 csokor petrezselyem (ízlés szerint)
- 2 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint (őrölt)
- só ízlés szerint
elkészítés
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk pár percig.
Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése