Karalábéleves

hozzávalók / 4 adag

  • 1 db karalábé
  • 1 nagy db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis db fehérrépa
  • 10 dkg tészta (levesbe való)
  • 1 csokor petrezselyem (ízlés szerint)
  • 2 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • só ízlés szerint


elkészítés
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk pár percig.
Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.


Megjegyzések