hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- 40 dkg karfiol
- 1 kávéskanál só (a karfiol párolásához)
- 1 közepes db vöröshagyma
- 40 dkg darált marhahús
- 1 kávéskanál só (a darált húshoz)
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 20 dkg rizs (megpárolva 40 dkg)
- 2 ek zsemlemorzsa
- 4 dl tejföl
- 1 db tojás
- 20 dkg sajt
elkészítés
- A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk.
- Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát.
- A rizst megpároljuk, és a raguhoz adjuk.
- Egy tepsit kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
- A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
- A sajtot lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
- 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük
Megjegyzések
Megjegyzés küldése