Húsos rakott karfiol

hozzávalók / 4 adag


  • 40 dkg karfiol
  • 1 kávéskanál só (a karfiol párolásához)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 kávéskanál só (a darált húshoz)
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 20 dkg rizs (megpárolva 40 dkg)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt


elkészítés


  1. A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk.  
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. 
  3. A rizst megpároljuk, és a raguhoz adjuk.  
  4. Egy tepsit kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
  5. A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
  6. A sajtot lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük

Megjegyzések