Brassói aprópecsenye

hozzávalók / 4 adag

  • 4 dl napraforgó olaj
  • 4 dl víz
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 60 dkg sertéshús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kg burgonya



Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. A húst csíkokra vágjuk, és a hagymára téve fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  4. Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
  5. A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
  6. Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összekeverjük, és tálaljuk.


Megjegyzések