hozzávalók / 4 adag
- 4 dl napraforgó olaj
- 4 dl víz
- 2 közepes db vöröshagyma
- 60 dkg sertéshús
- 5 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- só ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kg burgonya
Elkészítés
- A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
- A húst csíkokra vágjuk, és a hagymára téve fehéredésig sütjük.
- Felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
- Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
- A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
- Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összekeverjük, és tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése