Narancsos kacsa

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 2 narancs
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 répa
  • 1 alma
  • húsleves alaplé
  • bors
  • olaj vagy zsír
  • rozmaring
Elkészítés:
  1. Kacsát megmossuk, a bőrös részét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk
  2. Serpenyőben olajat (vagy zsírt) hevítünk és elősütjük benne a combokat
  3. A hagymát, répát, almát és narancsot meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A narancsnak érdemes a fehér részét nagyjából eltávolítani
  4. Tepsibe rakjuk a combokat, rozmaringgal megszórjuk, mellé tesszük a zöldségeket és a gyümölcsöket, alaplével felöntjük
  5. Fólia alatt közepes lángon egy órát sütjük (puhulásig)
  6. Majd a fóliát levéve ropogósra sütjük
Párolt lilakáposztával vagy törtkrumplival tálaljuk.



Megjegyzések