Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 2 narancs
- 1 fej lilahagyma
- 2 répa
- 1 alma
- húsleves alaplé
- só
- bors
- olaj vagy zsír
- rozmaring
Elkészítés:
- Kacsát megmossuk, a bőrös részét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk
- Serpenyőben olajat (vagy zsírt) hevítünk és elősütjük benne a combokat
- A hagymát, répát, almát és narancsot meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A narancsnak érdemes a fehér részét nagyjából eltávolítani
- Tepsibe rakjuk a combokat, rozmaringgal megszórjuk, mellé tesszük a zöldségeket és a gyümölcsöket, alaplével felöntjük
- Fólia alatt közepes lángon egy órát sütjük (puhulásig)
- Majd a fóliát levéve ropogósra sütjük
Párolt lilakáposztával vagy törtkrumplival tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése