Hozzávalók
100 g darált háztartási keksz
250 g egész háztartási keksz
2 dl víz
3 dkg kakaópor
20 dkg porcukor vagy méz
25 dkg Rama vagy vaj
1 tk instant kávé
rumaroma
Tetejére:
1,5 dl tejszín
150 g étcsoki
Az egész kekszeket 4-be törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal, a kakaóval és a kávéval ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy tortaformát (26 vagy 28 cm-es) folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. A tetejére a tejszínt összemelegítjük a csokival és ráöntjük a torta tetejére. Kb. egy éjszaka alatt lepúhul.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése