- 4 szelet sertéskaraj
- olaj
- sárgarépa
- zeller
- só
- bors
- cukor
- citromlé
- mustár
- tejszín
Elkészítés
A karajokat enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat serpenyőben felhevítjünk és megpírítjuk rajta a húsok mindkét felét, utána egy tányérra szedjük. A zöldségeket ugyanebben a serpenyőben kicsit lepirítjuk, majd visszarakjuk rá a hússzeleteket, öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Kb. egy, másfél óráig (amíg megpuhul) főzzük fedő alatt. Ha kész kiszedjük a húsokat, a seprenyőben maradt zöldségeket és a levet egy botmixerrel pépesítjük. Egy másik edényben kevés cukrot karamellizálunk, majd kevés vízzel felengedjük. Mehet bele a mustár, citromlé, kevés só, végül összeöntjük a zöldséggel és beleöntjük a tejszínt is. Tálaláskor a húsokra szedjük. Tésztát főzünk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése