Töltött paprika vagy paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 3-4 tölteni való paprika
  • 60 dkg darálthús
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • só, bors, pirospaprika, cukor
  • liszt, egy kevés olaj

Elkészítés:

  • Paradicsomlevet felrakjuk főni, rakjunk bele egy kevés sót és ha nagyon savanyú, akkor kevés cukrot. Amíg felforr elkészítjük a húst
  • Darálthúst fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával (esetleg darált köménymaggal, aki szereti), beleütjük a tojást és hozzáadjuk a fövetlen rizst, összegyúrjuk
  • A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, megtöltjük hússal
  • A maradék húsból gombócokat formázunk és belerakjuk a paprikákkal együtt a forrásban lévő paradicsomlébe
  • Kb. 1 órát főzzük
  • Kivesszük a gombócokat és a paprikákat
  • Rántást készítünk, azaz olajon világosra pirítunk egy kis lisztet és ezzel besűrűsítjük a paradicsomlevet
TIPP! Ez egy végtelenül egyszerű étel és nagyon egészséges! A rántást, ha rizsliszttel vagy keményítővel készítjük akkor gluténmentes is.



Megjegyzések