Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 liter paradicsomlé
- 3-4 tölteni való paprika
- 60 dkg darálthús
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- só, bors, pirospaprika, cukor
- liszt, egy kevés olaj
Elkészítés:
- Paradicsomlevet felrakjuk főni, rakjunk bele egy kevés sót és ha nagyon savanyú, akkor kevés cukrot. Amíg felforr elkészítjük a húst
- Darálthúst fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával (esetleg darált köménymaggal, aki szereti), beleütjük a tojást és hozzáadjuk a fövetlen rizst, összegyúrjuk
- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, megtöltjük hússal
- A maradék húsból gombócokat formázunk és belerakjuk a paprikákkal együtt a forrásban lévő paradicsomlébe
- Kb. 1 órát főzzük
- Kivesszük a gombócokat és a paprikákat
- Rántást készítünk, azaz olajon világosra pirítunk egy kis lisztet és ezzel besűrűsítjük a paradicsomlevet
TIPP! Ez egy végtelenül egyszerű étel és nagyon egészséges! A rántást, ha rizsliszttel vagy keményítővel készítjük akkor gluténmentes is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése