hozzávalók:
- 2-3 kg hús, (sertéscomb, sertéslapocka, marhanyak stb.)
- 1 kg vöröshagyma
- zsír
- pirospaprika
- só, bors
- Erőspista
Elkészítés:
- Hagymát feldaraboljuk, a zsírt egy nagyobb lábosban odarakjuk melegedni, ha már elég forró a hagymát belerakjuk, lepirítjuk. Ha megsózzuk a hagymát, akkor nem fog leégni. Majd apránként hozzáadjuk a húst, addig sütjük, míg minden oldala szép kérget kap. Ekkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, jól összeforgatjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, visszarakjuk a tűzre, felforraljuk, majd így hagyjuk kis lángon rotyogni, 1-2 órát. Én úgy szeretem, ha már teljesen szétfőtt a hús. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése