Albert kekszes sütemény

hozzávalók 4 főre

  • 2 cs Albert keksz (220 g/csomag)
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 1 dl fekete kávé
  • rumaroma ízlés szerint

elkészítés
  • A tejet feltesszük forrni.
  • A lisztet, a kakaót, a kristálycukrot összekeverjük.
  • Ha a tej forrásközeli állapotú, hozzákeverjük a lisztes-kakaós-cukros keveréket.
  • Miután elolvadt benne a keverék, hozzáadjuk a margarint, a kávét és a rumot.
  • Addig főzzük, amíg nem forr. Kicsit hagyjuk hűlni.
  • A kekszeket összeragasztjuk a krémmel, majd bekenjük a tetejét is, díszítésnek szórhatunk rá kókuszreszeléket.
  • Becsomagoljuk alufóliába, és egy éjszakát pihenni hagyjuk a hűtőben.
  • Tálalákor a rudat ferdén szeleteljük.


Forrás: nosalty

Megjegyzések