Mustáros szelet

hozzávalók 4 főre

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek mustár
  • 2-3 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • bors
  • 3-4 dl húslé
Elkészítés
  1. A húst megmossuk, szeleteljük, kiklopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
  2. Egyesével megforgatjuk a lisztben, és serpenyőben forró olajban kérget sütünk rá.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kiszedjük a barnásra sült húsokat, és a serpenyőben visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk.
  4. Visszatesszük rá a hússzeleteket, és öntünk rá kb. 2 dl húslét. (kockából is készíthető a húslé)
  5. Teszünk még bele kevés mustárt, sót, borsot, ha szükséges, majd fedő alatt hagyjuk párolódni.
  6. Folyamatosan öntözgessük vízzel, hogy legyen szaftja, és hogy le ne égjen. Ha sok szafttal szeretnénk, több vizet adjunk hozzá.
  7. Ha a hús puha, a tejfölbe szedünk egy kis forró szaftot, jól elkeverjük, majd így öntjük a húsra.
  8. Felforraljuk, és el is zárjuk alatta a hőforrást.
  9. Paprikás galuskával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a nokedlitésztába szaggatás előtt ízlés szerint pirospaprikát is keverünk.

Megjegyzések