hozzávalók 4 főre
- 80 dkg sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 ek mustár
- 2-3 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- só
- bors
- 3-4 dl húslé
Elkészítés
- A húst megmossuk, szeleteljük, kiklopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
- Egyesével megforgatjuk a lisztben, és serpenyőben forró olajban kérget sütünk rá.
- A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kiszedjük a barnásra sült húsokat, és a serpenyőben visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk.
- Visszatesszük rá a hússzeleteket, és öntünk rá kb. 2 dl húslét. (kockából is készíthető a húslé)
- Teszünk még bele kevés mustárt, sót, borsot, ha szükséges, majd fedő alatt hagyjuk párolódni.
- Folyamatosan öntözgessük vízzel, hogy legyen szaftja, és hogy le ne égjen. Ha sok szafttal szeretnénk, több vizet adjunk hozzá.
- Ha a hús puha, a tejfölbe szedünk egy kis forró szaftot, jól elkeverjük, majd így öntjük a húsra.
- Felforraljuk, és el is zárjuk alatta a hőforrást.
- Paprikás galuskával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a nokedlitésztába szaggatás előtt ízlés szerint pirospaprikát is keverünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése