Bakonyi sertésragu

Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • tejföl
  • liszt
  • bors
  • tejföl

Elkészítés:

  1. Enyhén klopfoljuk a húsokat, sózzuk, borsozzuk
  2. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk benne a hússzeleteket, majd kitesszük egy tányérra
  3. A zöldségeket felaprítjuk, mintha lecsót csinálnánk, a gombát szeletekre vágjuk
  4. A húsból visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd a paprikát, végül a gombát és a paradicsomot
  5. Visszarakjuk a hússzeleteket, annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje és puhulásig főzzük (kb. egy óra)
  6. Ha megpuhult a hús, kivesszük egy tányérra a zöldségekhez lisztből és telfölből habarást készítünk
  7. Rizzsel tálaljuk


Megjegyzések