Hozzávalók:
A raguhoz:
A sajtmártáshoz:
A raguhoz:
- 60 dkg filézett csirkemell
- kevés olaj
- só, őrölt bors, ételízesítő
- 1 doboz kukoricakonzerv (28 dkg)
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
- 3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
A sajtmártáshoz:
- 4 dkg margarin
- 4 csapott ek liszt
- 6 dl tej
- őrölt szerecsendió, só
- 10 dkg reszelt sajt
- A filézett csirkemellet kis kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
- Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezzük és puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig együtt pároljuk.
- Sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük.
- A tepsit margarinnal kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát.
- A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk és pár percig lassú tűzön kevergetjük. Felöntjük a tejjel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
- A mártást ráöntjük a kukoricás húsra és összekeverjük.
- A mártásos húst rákanalazzuk a spagettira, hogy mindenütt fedje.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tolva a tetejét rózsaszínűre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése