Sajtmártásos csirkemell spagettiágyon

Hozzávalók:
A raguhoz:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • kevés olaj
  • só, őrölt bors, ételízesítő
  • 1 doboz kukoricakonzerv (28 dkg)
  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére
  • 3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez

A sajtmártáshoz:

  • 4 dkg margarin
  • 4 csapott ek liszt
  • 6 dl tej
  • őrölt szerecsendió, só
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1. A filézett csirkemellet kis kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
  2. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezzük és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig együtt pároljuk.
  4. Sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát.
  6. A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk és pár percig lassú tűzön kevergetjük. Felöntjük a tejjel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
  7. A mártást ráöntjük a kukoricás húsra és összekeverjük.
  8. A mártásos húst rákanalazzuk a spagettira, hogy mindenütt fedje.
  9. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tolva a tetejét rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzések