Panzerotti

Hozzávalók (6 főre, vagy több főre)

  • 1 kg liszt
  • 0,25 l tej
  • fél doboz joghurt
  • 1 db élesztő
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor


Töltelék:

  • felvágott
  • sajt
  • ketchup
  • fűszerek


Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt
  2. Tészta összetevőit összegyúrjuk
  3. 1 óra kelesztés, gyúrás, 1 óra kelesztés
  4. Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket:
    • Sajtot, felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük
    • összekeverjük sok ketchuppal, oregánóval, bazsalikommal, vagy kakukkfűvel, ami épp otthon van. :)
  5. Ha megkelt a tészta, akkor négyzetekre, körre, vagy ami épp összejön vágjuk, megtöltjük a töltelékkel és forró olajban kisütjük.
Ez egy igazán laktató étel!



Megjegyzések