Hozzávalók
Besamel mártás
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a lisztet vajban megfuttatjuk - anélkül, hogy megbarnulna állandó keverés mellett felöntjük tejjel és habverővel simára keverjük; sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
Olajon lepirítom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst.
- 40 dkg darált hús
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg paradicsom
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 dl húsleves
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano, rozmaring
- 30 dkg lasagne tészta
- tetejére sajt
Besamel mártás
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- só, bors, szerecsendió
- 2 dl tejszín.
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a lisztet vajban megfuttatjuk - anélkül, hogy megbarnulna állandó keverés mellett felöntjük tejjel és habverővel simára keverjük; sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
Olajon lepirítom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst.
A hús megfehéredése után hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom.
Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzá-valók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sü-tőben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése