Lasagne

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl húsleves
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano, rozmaring
  • 30 dkg lasagne tészta
  • tetejére sajt


Besamel mártás

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 dl tejszín.


Elkészítés:

A besamelmártáshoz a lisztet vajban megfuttatjuk - anélkül, hogy megbarnulna állandó keverés mellett felöntjük tejjel és habverővel simára keverjük; sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Olajon lepirítom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. 

A hús megfehéredése után hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom. Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzá-valók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sü-tőben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom. 




Megjegyzések