Hozzávalók 6 főre
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dkg friss élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 tojássárga
- 60 dkg liszt
- 1 csapott mk só
- 8 dkg vaj
- 2 cs Vanillincukor
- 5 ek porcukor
- 3 púpos tk kakaó
- 1 tk rumaroma
- fahéj
- 2 tojássárga
- kevés tej
- Az élesztőt meleg, de nem forró, cukros tejben felfuttatom.
- Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet.
- Legalább 5 percig dagasztom.
- A tésztát letakarom és egy órát kelesztem.
- Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom és 6 részre osztom. Mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtom.
- Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset.
- 3 rudat összefonok úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak.
- A két kalácsot kivajazott kenyérformákba teszem vagy egy nagy kivajazott tepsibe egymás mellé.
- A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenem.
- Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem.
- Kiborítom, rácson hagyom hűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése