Húsos rakott palacsinta

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg (4db) főtt, áttört burgonya
  • 5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
a sütéshez: olaj
a töltelékhez:
  • 10dkg reszelt sajt 
  • 10 dkg apróra vágott párizsi v sonka
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az áttört burgonyát összekeverjük a tejjel a tojással a liszttel meg egy kevés sóval és palacsintasütőben a szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 deci tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére üres paralacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a teteje szépen megpiruljon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.


Megjegyzések