Hozzávalók:
a tésztához:
a tésztához:
- 30 dkg (4db) főtt, áttört burgonya
- 5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- só
a sütéshez: olaj
a töltelékhez:
- 10dkg reszelt sajt
- 10 dkg apróra vágott párizsi v sonka
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Az áttört burgonyát összekeverjük a tejjel a tojással a liszttel meg egy kevés sóval és palacsintasütőben a szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 deci tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére üres paralacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a teteje szépen megpiruljon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése