Húsleves

Hozzávalók


  • Hús, lehet csirke, pulykanyak, kacsa, liba, disznó
  • 1 db leveskocka
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1/4 zeller
  • 1 kisebb krumpli
  • Levestészta
  • ErősPista

Elkészítés
Hideg vízbe odatesszük főni a húst, mikor felforrt leszedjük a keletkezett habot, ettől lesz tiszta a leves. Ha lehaboztuk takarékra vesszük és beledobjuk a leveskockát. Elkezdjük pucolni a zöldségeket, hagyma, fokhagyma, répa, zeller, krumpli, amit egy-egy zöldséggel készen vagyunk belerakjuk a levesbe. Kb. egy órát főzzük, hogy megpuhuljon a hús. Közben külön vízben megfőzzük a tésztát. Majd kivesszük a zöldségeket és a húst, leszűrjük a levet és ErősPistával tálalunk.


Megjegyzések