Hozzávalók
Elkészítés
Hideg vízbe odatesszük főni a húst, mikor felforrt leszedjük a keletkezett habot, ettől lesz tiszta a leves. Ha lehaboztuk takarékra vesszük és beledobjuk a leveskockát. Elkezdjük pucolni a zöldségeket, hagyma, fokhagyma, répa, zeller, krumpli, amit egy-egy zöldséggel készen vagyunk belerakjuk a levesbe. Kb. egy órát főzzük, hogy megpuhuljon a hús. Közben külön vízben megfőzzük a tésztát. Majd kivesszük a zöldségeket és a húst, leszűrjük a levet és ErősPistával tálalunk.
- Hús, lehet csirke, pulykanyak, kacsa, liba, disznó
- 1 db leveskocka
- 2-3 sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1/4 zeller
- 1 kisebb krumpli
- Levestészta
- ErősPista
Elkészítés
Hideg vízbe odatesszük főni a húst, mikor felforrt leszedjük a keletkezett habot, ettől lesz tiszta a leves. Ha lehaboztuk takarékra vesszük és beledobjuk a leveskockát. Elkezdjük pucolni a zöldségeket, hagyma, fokhagyma, répa, zeller, krumpli, amit egy-egy zöldséggel készen vagyunk belerakjuk a levesbe. Kb. egy órát főzzük, hogy megpuhuljon a hús. Közben külön vízben megfőzzük a tésztát. Majd kivesszük a zöldségeket és a húst, leszűrjük a levet és ErősPistával tálalunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése