Hozzávalók
Elkészítés
Csirkecombot megmossuk, besózzuk, beborsozzuk. Fogunk egy serpenyőt, felhevítjük és a combok minden oldalát lepirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Meghámozzuk a hagymákat rárakjuk a csirkére, fóliával lefedjük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, hogy megpuhuljon a hús (villával lehet ellenőrizni), majd levezzük a fóliát és még 20-30 percig ropogósra sütjük. Ha sok zsír sült ki belőle a fólia levételekor le szoktam önteni belőle.
Tipp: A kisült csirkezsírt hűtőben tárolom és kiválóan alkalmas olaj helyett az ételek alá. Például csirkepörkölt készítésekor a hagyma dinszteléséhez.
- Annyi csirekecomb, ahány személyre készítjük
- rengeteg fokhagyma (3-4 fej)
- só, bors
Elkészítés
Csirkecombot megmossuk, besózzuk, beborsozzuk. Fogunk egy serpenyőt, felhevítjük és a combok minden oldalát lepirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Meghámozzuk a hagymákat rárakjuk a csirkére, fóliával lefedjük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, hogy megpuhuljon a hús (villával lehet ellenőrizni), majd levezzük a fóliát és még 20-30 percig ropogósra sütjük. Ha sok zsír sült ki belőle a fólia levételekor le szoktam önteni belőle.
Tipp: A kisült csirkezsírt hűtőben tárolom és kiválóan alkalmas olaj helyett az ételek alá. Például csirkepörkölt készítésekor a hagyma dinszteléséhez.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése