Hozzávalók
Elkészítés
Először mindig rakjuk oda a rizst, mert mire az megfő, addigra a májjal is elkészülünk!
Tehát első lépésként, mossuk meg a rizst és tegyük fel főni. Majd a hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre sütjük, közben tudjuk darabolni a májat, én általában 4-be vágom. Ha lepirult a hagyma, akkor mehet rá a máj, süssük jó alaposan át addig, hogy amikor megnyomjuk már nem távozik belőle semmiféle folyadék (mint pl vér). Ekkor hozzádobjuk a borsót, ha fagyasztottat használsz, akkor felengedés nélkül dobd rá, és épp csak addig legyen a tűzön, amíg felmelegszik.
Ekkorra már meg kellett főnie a rizsnek, szűrjük le és dobjuk rá a májra. Pirítsuk össze. Ettől általában összetörik a máj és nem lesz túl szép az étel, viszont összeérnek az ízek!
Jó étvágyat hozzá! Én mindig paradicsommal fogyasztom!
- 30 dkg csirkemáj, szív nélkül
- 1 nagy fej hagyma
- olaj, só, bors
- 20-30 dkg rizs
- 10-15 dkg borsó
Elkészítés
Először mindig rakjuk oda a rizst, mert mire az megfő, addigra a májjal is elkészülünk!
Tehát első lépésként, mossuk meg a rizst és tegyük fel főni. Majd a hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre sütjük, közben tudjuk darabolni a májat, én általában 4-be vágom. Ha lepirult a hagyma, akkor mehet rá a máj, süssük jó alaposan át addig, hogy amikor megnyomjuk már nem távozik belőle semmiféle folyadék (mint pl vér). Ekkor hozzádobjuk a borsót, ha fagyasztottat használsz, akkor felengedés nélkül dobd rá, és épp csak addig legyen a tűzön, amíg felmelegszik.
Ekkorra már meg kellett főnie a rizsnek, szűrjük le és dobjuk rá a májra. Pirítsuk össze. Ettől általában összetörik a máj és nem lesz túl szép az étel, viszont összeérnek az ízek!
Jó étvágyat hozzá! Én mindig paradicsommal fogyasztom!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése