Hozzávalók (1 személyre)
20 dkg darált hús
1 kis hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
szalonna
paradicsompüré (konzerv)
fűszerek: oregano, őrölt fekete bors, kakukkfű, só, piros paprika
spagettitészta, kevés olaj
sajt (5dkg)
Idő: 1 óra
Elkészítés:
Szósz: a szalonnát kisütjük, és az apróra vágott üvegesre pirítjuk. Később hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és tovább pirítjuk (kb fél perc). Rátesszük a darálthúst, és nagy lángon fehéredésig megpirítjuk (2-3 perc). Megszórjuk a fűszerekkel fél kávéskanál oregano, piros parika, kakukkfű, csipetnyi bors és só.
Hozzáadunk 1 dl vizet, és kb fél óráig fedő alatt kis lángon pároljuk a lábasban. Végül hozzáadjuk a paradicsomszószt, és szükség esetén még vizet is, és kb 5 percig pároljuk és kavargatjuk.
A spagettitésztát sós és olajos vízben kifőzzük, kis olajat ráteszünk, és reszelt sajttal tálaljuk.
20 dkg darált hús
1 kis hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
szalonna
paradicsompüré (konzerv)
fűszerek: oregano, őrölt fekete bors, kakukkfű, só, piros paprika
spagettitészta, kevés olaj
sajt (5dkg)
Idő: 1 óra
Elkészítés:
Szósz: a szalonnát kisütjük, és az apróra vágott üvegesre pirítjuk. Később hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és tovább pirítjuk (kb fél perc). Rátesszük a darálthúst, és nagy lángon fehéredésig megpirítjuk (2-3 perc). Megszórjuk a fűszerekkel fél kávéskanál oregano, piros parika, kakukkfű, csipetnyi bors és só.
Hozzáadunk 1 dl vizet, és kb fél óráig fedő alatt kis lángon pároljuk a lábasban. Végül hozzáadjuk a paradicsomszószt, és szükség esetén még vizet is, és kb 5 percig pároljuk és kavargatjuk.
A spagettitésztát sós és olajos vízben kifőzzük, kis olajat ráteszünk, és reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése